Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Naar Griekenland wanneer jij wil, met je eigen vakantiehuis

4.3/5 - (6 stemmen)
Oud betonnen huis met doorgang

Als er ????n land is dat het complete plaatje is, dan is het wel Griekenland. Je vindt er de prachtigste stranden en natuur, heel interessant cultureel erfgoed en het lekkerste eten. Het is dan niet verwonderlijk dat mensen jaar na jaar terugkomen naar Griekenland. Ben jij ook zo???n liefhebber van Griekenland? Dan weet jij vast alle leuke plekjes te vinden. Wat is er dan leuker dan het hebben van je eigen vakantiehuisje op ????n van die mooie plekken? Een nieuwe chalet kopen is leuk omdat je dan d?? perfecte uitvalsbasis hebt om te genieten van Griekenland. Het is een eigen stukje Griekenland om een heerlijke tijd door te brengen. Hoewel het kopen van een chalet klinkt als een droom, moeten de handen eerst uit de mouwen, voordat die droom werkelijkheid kan worden. Zo zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. In deze blog geef ik je een aantal tips.  

Een vakantiehuis in kopen Griekenland? 3 tips!

Ten eerste is het belangrijk om zeker te weten dat jij de chalet van je dromen koopt. Daar kan je alleen voorzorgen door echt de tijd te nemen bij de koop. Haastige spoed is zelden goed. Zo wil je zeker weten dat het chalet voldoet aan jouw wensen. Daar kom je alleen maar achter door een fysieke afspraak in te plannen. 

Wanneer jij jouw chalet hebt uitgekozen, is het nog de kunst om dat chalet naar de juiste locatie te brengen. Wordt het Kreta, de Peloponnesos of Zakynthos? De tweede tip is dan ook om die plek van tevoren te bezoeken. Je kan niet overal een chalet neerzetten, dus check de plaatselijke wet- en regelgeving. Daarbij komt dat we allemaal het beeld van een zonnig Griekenland in ons hoofd hebben, maar in Griekenland wordt het natuurlijk ook winter. Hoewel de winters mild zijn vergeleken met Nederland, is het niet meer elke dag stralend weer. Houd daar rekening mee. 
Ten derde is het belangrijk om een duidelijk overzicht te hebben van alle kosten. Niet alleen het chalet moet betaald worden, maar ook de transportkosten, de grond en de belastingen moeten betaald worden. Maak een proefberekening van alle kosten en houdt het overzichtelijk voor jezelf. Kortom, na een nieuwe chalet kopen biedt dit heel veel vrijheid. Het is even wat geregel, maar daarna kan je genieten van een vakantie in Griekenland wanneer je maar wil!