Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Laganas vakantie

4/5 - (2 stemmen)

Laganas is een dorpje gelegen in het zuiden van het eiland Zakynthos, na Corfu het meest populaire eiland van de Ionische Archipel. Zakynthos, ook wel ???bloem van het oosten??? genoemd, heeft een prachtige fauna en flora, telt een aantal leuke dorpjes en herbergt prachtige stranden. Het klimaat is er typisch mediterraans, met warme zomers, verkoelende winden en milde winters.

Een berg met een zandstrand en een diepblauwe zeeGeschiedenis en cultuur

Laganas werd geregeerd door de Venetianen, de Fransen, de Britten, de Russen en de Turken. Na de tweede wereldoorlog en de Griekse Burgeroorlog, werd Laganas deels heropgebouwd. Door een aardbeving in 1953 werd Laganas opnieuw zwaar vernield. Het duurde tot de late jaren ’50 en ’60 vooraleer alles opnieuw kon worden opgebouwd en geasfalteerd. Laganas bouwde een eigen vliegveld dat het hele eiland bedient. De Griekse overheid richtte er een nationaal park op ter bescherming van de Caretta Caretta.

Bezienswaardigheden

Indien u overweegt uw vakantie in Laganas door te brengen, dan bent u waarschijnlijk niet van plan ‘s avonds vroeg uw bed in te kruipen met een leuk boek. Laganas is de plek bij uitstek om tot in de vroege uurtjes door te zakken.??Laganas telt ongeveer 8 km strand en zo’n 1,5 km aan bars, discotheken en eetgelegenheden. Geniet er van luie dagen op het strand en overhandig ‘s avonds de fakkel aan de wereldberoemde Caretta Caretta schildpadden, terwijl Uzich klaarmaakt voor een woelig nachtje stappen. Wanneer de zon ondergaat, stijgt het volume in de discotheken en karaoke bars.??De lekkerbek vindt er alles wat zijn of haar hartje maar begeert, van hamburgers tot Indiaans, Italiaans, Chinees en natuurlijk Grieks.??Vanuit Laganas kunt u een 2-daagse cruise met verblijf in Athene boeken.
Ook de boottocht met een glasbodemboot naar de grotten van Keri en het eiland Marathonisi is een echte aanrader. U kunt eveneens een tochtje maken naar het eiland Kefalonia of een bezoekje brengen aan de Blauwe Grotten of het ???Schipbreuk??? strand.??De Jeepsafari of eilandrondrit met bezoek aan de kerk van Kilomenos en het klooster in Anafonitria mag u zeker niet van uw lijstje schrappen.