Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kos-stad

4/5 - (3 stemmen)

Kos-stad is de hoofdstad van het gelijknamige eiland Kos. De stad is gelegen in het noordoosten van het eiland. Het is een klein stadje, het inwonersaantal ligt rond de 10.000. Het stadje staat bekend om haar gemoedelijke sfeer en de mogelijkheden om heerlijk te dineren en wat te drinken. Ook heeft de stad een gezellig haventje en mooie oude stadspoorten. Kos-stad is een echte fietsstad u kunt daarom gemakkelijk een fiets huren, er zijn overal fietspaden aangelegd zodat u overal veilig op de fiets kunt komen. Houd wel rekening met toeristen uit andere landen, zij kunnen vaak minder goed fietsen.

Geschiedenis

Op de plek waar nu Kos-stad staat werd al voor Christus bewoond. De stad heeft verschillende beheersers gehad, zelfs de Romeinen hebben de stad in handen gehad, tijdens deze periode werd de stad de naam de vrije stad, de stad bloeide in deze periode. Na de val van het Romeinse rijk kwam de stad onder de macht te staan van de Republiek Veneti??. Zij verkochten vervolgens het eiland. Later zou het eiland nog veroverd worden door de Turken en bleef het deel uitmaken van het Ottomaanse Rijk tot 1911. In de jaren die daarop volgde was het eiland en ook de stad in handen van de Italianen. Door de aardbeving in 1933 werd de binnenstad verwoest. De stad werd vervolgens weer opgebouwd, er werd een modernere manier van bouwen gebruikt. Na de 2e wereldoorlog werd Kos samen met een aantal andere eilanden afgestaan aan Griekenland.

Bezienswaardigheden

2 cocktailglazen met een stuk mandarijn en de Griekse vlag In Kos-stad zijn er een aantal grote bezienswaardigheden, zo geeft het oude fort met de stadspoorten een goed beeld over hoe de stad er in het verleden uitzag. Van buiten is dit fort te aanschouwen en is het te zien dat de stad goed beschermd werd. Het is ook mogelijk om naar binnen te gaan bij het fort en de stadspoorten. U kunt dan een kaartje kopen, zo kunt u door en over het fort en haar stadmuren heen lopen. Dit geeft dan de mogelijkheid om heel de stad te zien vanaf deze hoogte. Ook staan de overblijfselen van het oude gebouw er nog, het is daarom zeer interessant om dit te bezoeken tijdens uw verblijf. Ook het haventje is zeker de moeite waard om langs te gaan. Ook het Odeum kunt u bezoeken, dit is een oud openlucht theater uit de tijd van Romeinen.

Strand en eten

Rond de haven van Kos-stad zijn er een aantal strandjes. Het bekendste strand is Tarzan Beach. Dit strand is bekend onder jongeren. Maar er zijn ook een aantal rustige stranden in de buurt van Kos-stad. Eten in Kos-stad kan verschillende plekken, zo kan er gegeten worden in het haventje, in en rond de stad zelf en op het plein. Veel tentjes hebben een gezellig terras waar u wordt uitgenodigd om een drankje te doen of een hapje te eten. Er zijn verschillende keukens die u kunt eten. Zo serveren veel restaurants het traditionele Griekse eten en lokale gerechten. Ook wordt er veel vis gegeten, deze wordt vaak overdag gevangen en ???s avonds ligt deze dan op uw bord. Ook zijn er restaurants die internationale keukens aanbieden.

Uitgaan

Op Kos kan er wel degelijk uitgegaan worden. Er is een bar street met daar allerlei cafeetjes en kleine discotheken. Ook kent de stad een aantal discotheken.

Top 5 Hotels en appartementen Kos-stad

  1. Appartementen Yiannis ??? logies
  2. Appartementen Angela
  3. Appartementen Tasos
  4. Hotel Nefeli
  5. Appartementen Seaside