Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kalithea vakantie

4/5 - (2 stemmen)

Dit plaatsje ligt ongeveer 51 km ten zuiden van Poligiros, ongeveer 90 km van Thessaloniki en heeft momenteel ongeveer 500 inwoners. Kalithea is een aantrekkingspool voor duizenden toeristen die toestromen vanwege de prachtige stranden en om te genieten van grote archeologische ontdekkingen.

Hoogtepunten zijn onder meer de resten van de Dorische tempel van Zeus Ammon, het heiligdom Dionysous, de Nimfen en de kleine kapel van Agios Panteleimon met interessante muurschilderingen. Met een ideale ligging is Kalithea zonder twijfel de meest geschikte uitvalsbasis voor dagtochten over het gehele schiereiland, met name voor degenen die de meest indrukwekkende historische bezienswaardigheden willen bezien in tijdloze bestemmingen.

Geschiedenis en cultuur

De gemeenschap werd in 1922 opgericht met de toestroom van vluchtelingen uit Klein-Azi??. Rond het midden van de 8ste eeuw voor Christus werd een heiligdom gewijd aan de Nimfen Dionysous, maar het was niet voor de 5e eeuw voor Christus, dat de verering van Zeus Ammon begon. De tempel werd gebouwd tijdens de tweede helft van de 4e eeuw voor Christus en gevuld tijdens de Romeinse bezetting; een kleinere werd gebouwd rond de 1e of 2e eeuw na Christus.
Het heiligdom werd vernietigd en een christelijke basiliek werd gebouwd in de plaats. Tijdens de Byzantijnse overheersing werd het gebied verwoest en verlaten, en tijdens de 11de eeuw werd een klooster afhankelijk van Agios Panteleimon van Mt. Athos opgericht in het dorp. Het werd een onafhankelijke gemeenschap in 1946.

Bezienswaardigheden

Een van de meest gewilde bestemmingen is het prachtige schiereiland Kassandra (Halkidiki), waar pijnbomen rusten aan een unieke zandige kustlijn, daarnaast is Kalithea een moderne commerci??le en kosmopolitische vakantieoord dat grote hotelcomplexen en traditionele verblijven biedt. Het beschikt over alle nodige installaties die nodig zijn voor een grondig plezierige en onderhoudende vakantie, en is gezegend door zijn natuurlijke en historische erfgoed. Kalithea voldoet aan zelfs de meest veeleisende bezoeker en heeft een spectaculair nachtleven om het te bewijzen.