Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Het Griekse weer

4/5 - (1 stemmen)

Een vrouw die in het zonlicht een hartje met haar handen maakt Het weer in Griekenland is erg aangenaam in de zomer. Dat komt doordat Griekenland een mediterraan zeeklimaat heeft. Een mediterraan zeeklimaat is een klimaat waarbij het in de zomer erg warm en droog is en in de winter, mild en nat kan zijn. Er is dan een grote kans dat in de zomer de tempraturen flink oplopen. Het is dan niet vreemd dat op de zuidelijke eilanden de tempratuur op 40 graden Celsius springt. Ideaal dus voor de mensen die van warme temperaturen houden. Gelukkig voor de mensen die er niet van houden, is er ook vaak een

lekker briesje aanwezig, wat enigermate voor frisheid zorgt. Als je hier totaal niet houd zijn de eilanden in het westen, dichtbij Itali?? een aanrader. Hier is jet vaak minder heet in vergelijking met de zuidelijke eilanden. In het geheel is de vakantie bestemming Griekenland erg fraai met een aangename zomerse tempratuur, van 25 tot maar liefst 40 graden.

Grieks – Nederlands weer

Van plan om in de wintervakantie in Griekenland te verblijven? Vergeleken met Nederland tref je het. Het weer is s??? winters zeer zacht, waardoor in steden zoals Athene, een temperatuur tussen de 13 en 18 graden. Bij deze temperaturen is het dan ook ideaal om bijvoorbeeld een stedentrip in Griekeland te nemen. Zo kan je plezierig allemaal historische gebouwen en plaatsen bezoeken met een aangename temperatuur waar je niet te erg van zweet. Op de eiland rondom het grote eiland zelf, zijn de temperaturen iets hoger. Het verschilt ????n graad. Daarnaast regent het ook vaker op de eilanden omringt door zee. Tevens schijnt de zon in beide gebieden erg vaak, waardoor er in de koudere seizoenen het temperatuur nog betamelijk hoog ligt. Maar let wel op, er is immers een kans dat het weer plotseling omslaat. Er is dan kans op een temperatuur daling van 10 graden en een kans op sneeuw. Wees dus goed voorbereid voordat je daadwerkelijk een planning maakt om naar Griekenland in de winter te gaan. Het weer is immers ????n van de meerdere dingen die niet valt te be??nvloeden door de mens.

Wonen in Griekenland

Een vakantiehuisje hebben in Griekenland is ideaal voor de mensen die van temperatuur gelieft zijn. Zo is het aangenaam om in de zomer Griekenland te bezoeken als in de winter. Verder kunnen de mensen die de Nederlandse wintertemperatuur te koud vinden, het ontkomen door in hun vakantiehuisje te verblijven. Echter, dient er wel een jas of trui gedragen te worden, maar niet beide. Uiteraard hebben we het dan over buiten zijn. Als je meer een binnen mens bent is het ook ideaal. Zo heb je formidabele restaurantjes op bijvoorbeeld het eiland: Kos, Santorini, Zakynthos en Sifnos. Bijvoorbeeld op een klif met zonsondergang of in de gezellige straten van Kos. Naast de locaties is het Griekse eten ook over het algemeen goed ondervonden door de meeste Nederlanders. Zo worden gerechten veel gebaseerd op de producten: olie, yoghurt, courgette en aubergine. Denk dan aan het gerecht Gyros of Mousakka. Kortom is Griekenland de ideale vakantiebestemming om te genieten van de zomerse temperaturen en het ontkomen van de Nederlandse wintertemperaturen.