Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Folegandros – Stad vakantie

3.8/5 - (11 stemmen)

Een stad met witte huizen in de bergen met blauwe lucht op de achterzijde Een keer zin in wat anders dan op vakantie naar een grote stad maar zin in iets??kleinschaligers, dan is??Folegandros??wellicht een leuke bestemming voor jou. Dit kleine eiland heeft veel leuke dingen te bieden als je opzoek bent naar een vakantie om lekker cultuur te snuiven.
Wel is het eiland wat moeilijker te bereiken, omdat het zo klein is beschikt het niet over een vliegveld. Op het eiland ligt het havenplaatsje??Karavostasis??waar veerboten heen en weer varen om de bewoners en vakantiegangers heen en weer te brengen.

Folegandros??is een klein eilandje in Griekenland wat ligt tussen de eilanden??Sikinos??en??Milos. Ook dit eiland heeft de typische??Cycladische??stijl met witte huisjes en kerken die je vaker terug ziet komen op Griekenland. Een paar kenmerken van dit mooie eiland zijn de steile bergen, de mooie baaien en de witte zandstranden. Ook staat het eiland bekend om de vriendelijke inwoners!??Het is droog, kaal, bergachtig eiland. Het heeft een oppervlakte van 32 km2 en een kustlijn van 40 meter. Het eiland heeft in totaal maar ongeveer 750 inwoners.

De hoofdstad is??Folegandros. In de hoofdstad staat een kasteel met daarom heen de typische witte huisjes met kleine ramen die in Griekenland veel te vinden zijn. Deze witte huisjes beschutten het kasteel.
Een van de andere mooie dingen op het eiland is de kerk van??Panagia, deze kerk ligt op loopafstand in zuidelijke richting van het Kasteel en bevind zich op een berg. Andere leuke uitjes zijn het ecologische??Volksmusuem??en de grotten van??Chrisospilia.

Ook kun je een bezoekje brengen aan??Ano??M?$B!/(Bria, hier zijn lekkere traditionele gerechten om te proeven. Als u vraagt om een traditioneel gerecht kun je spaghetti met kip en tomatensaus verwachten. Het eiland heeft verschillende stranden maar door de droogte en de bergen heb je daar soms wel last van de wind.