Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Faliraki vakantie

Rate this post

Faliraki ligt aan het noordoostelijke deel van Rhodos, ongeveer 14 km van de stad van Rhodos en ongeveer 10km van het vliegveld. Het prachtige resort is onderdeel van de Gemeente Kalithea. Faliraki is de grootste en de meest populaire badplaats van Rhodes.??

Eens strand met helderblauw water, bomen en een groep mensen Geschiedenis en cultuur

Faliraki is opgericht in de late jaren zestig, met slechts een paar kleine strand taveernes en catering bestemd voor met name de weinige Griekse bezoekers en vissers. Tot het einde van de jaren zestig, was het gewoon een agrarisch gebied, bekend om de prachtige proeverij in druiven, vijgen en tomaten en niet te vergeten de verse vis.
Aan het begin van de jaren zeventig, begon Faliraki steeds meer en meer toeristen uit vele delen van Europa aan te trekken. Binnen een paar jaar, dankzij de mooie en lange zandstranden, had Faliraki een toegenomen aantal bezoekers tot enkele duizenden en vele hotels en appartementen werden hierop gebouwd.

Toerisme

Faliraki is een plek die garant staat om de tijd van uw leven te hebben. Drankjes, muziek, dans en nog zoveel meer, alles blijft open tot heel laat zodat u tot in de vroege uren kunt genieten van dit dorpje. Als u van rustige plekken houdt, zoals bars, caf??s en restaurants, kunt u zich genoegen doen aan de veelheid hierin. Ook is er een veerboot die bijna elke dag vertrekt vanuit Faliraki strand aan Simi en Lindos voor een dagje uit. Op alle stranden van Faliraki zijn openbare toiletten en douches aanwezig, evenals parasols en ligbedden.

Bezienswaardigheden

Faliraki is binnen handbereik van alle bekende bezienswaardigheden van het eiland Rodos. U kunt zo ook de naburige Kallithea Famous bezoeken om zijn geneeskrachtige baden. De stad van Rhodos is slechts 13 kilometer verder weg (20 min met de bus of 10 min met een taxi) waar u een bezoek kunt brengen aan de unieke middeleeuwse stad (oude stad), de grootste bewoonde middeleeuwse stad in Europa die door UNESCO wordt gekenmerkt als cultureel erfgoed.

In de buurt kunt u groene heuvels bezichtigen in een prachtige plek van vrede en koelte in de schaduw van de imposante platanen. Verder naar het zuiden is het dorpje Lindos gebouwd in traditionele architectuur van het eiland met kleine witte huizen welke zeker het bezoeken waard is. Tot slot: vergeet niet een bezoek te brengen aan het zuidelijke deel van het eiland, de vallei van de vlinders, de unieke leefgebied van vlinders Callimorpha Quadripunctaria.

Hotels van iedere klasse zijn aanwezig op Falaraki, van grote kosmopolitische tot aan kleine familievriendelijke hotels.

Faliraki is bekend om de grootste zandstrand op het eiland Rhodos en ook het grootst georganiseerde zandstrand van zijn soort in Griekenland. Het strand loopt door tot 4 km met meer dan 4000 ligstoelen en een verscheidenheid aan watersporten. Faliraki biedt vijf andere baaien die zelfs aan de wens van de meest veeleisende bezoeker voldoet. De baai van Kathara, dat een combinatie van een zandstrand en veel rotsen is, is waarschijnlijk de meest schilderachtige op het eiland en het gebied staat ook bekend om het naaktstrand gelegen naast de Kathara Baai.

De baai van Anthony Quinn biedt unieke natuurlijke schoonheid en is er beroemd om geworden in films als “The Guns of Navarone??? en ???Escape to Athena”.

Andere stranden zijn de baai van Kallithea en het strand van Ladiko, met zeehonden en de oude grot van forttress Erimokastro en het kiezelstrand van Traganou.

Al deze stranden hebben van de Europese Unie de ???Blauwe Vlag Milieu Award’ gekregen voor hun schone stranden en kristalhelder blauwe water.