Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Epirus vakantie

Rate this post

Epirus ligt in het noordwesten van Griekenland. Het is een district dat voor het grootste gedeelte bergachtig is. Het is op te delen in vier departementen: Ioannina, Threspotia, Arta en Preveza. De vakantiebestemmingen aan zee zijn Parga, Ammoudia en Sivota. Er zijn prachtige badplaatsen, stranden en centra te vinden.

Bomen met bladeren op de grond een een rivier die door het bos loopt

Geschiedenis en Cultuur

Het noordwesten van Griekenland is sinds het Neolithicum bezet door jagers en herders in de bergachtige binnenlanden en door vissers langs de kust. Nomadische stammen vestigden zich gedurende het derde millennium voor Christus in de rest van Griekenland. Het koninkrijk Epirus overspande de moderne grens tussen Griekenland en Albani??.

Epirus werd oorspronkelijk gedomineerd door drie Griekse stammen: de Molossianen, de Chaonianen en de Thesprotianen. De Molossianen werden geclassificeerd als de beroemdste van de veertien stammen van Epirus.

De grootste Mollossiaanse koning was Pyrrhus. Hij een zijn zoon Alexander II regeerden van Acarnania in het zuiden tot centraal Albani?? in het noorden. De militaire avonturen van Pyrrhus brachten grote voorspoed voor Epirus. Zo bouwde hij een prachtig stenen theater in Dodona en een nieuwe buitenwijk in Ambracia (nu Arta), die hij ook zijn hoofdstad maakte. Dit was de belangrijkste en meest voorspoedige periode in de geschiedenis van Epirus.

Toerisme

Epirus heeft veel bezienswaardigheden, omdat het een erg groot gebied is op het vasteland van Griekenland. Vooral als je van natuur, rust en cultuur houdt, is Epirus de perfecte vakantiebestemming voor jou. Naast de nationale parken en bergachtige gebieden kun je er onder andere ook veel oude bruggen, kloosters, musea en stranden vinden. De stranden zijn er redelijk rustig en zelfs in de zomermaanden kan het voorkomen dat je een strandje helemaal voor jezelf hebt. Ook zijn er veel spa bronnen te vinden in Epirus, met heerlijk mineraalwater.

Er wordt aangeraden om een auto te huren wanneer je Epirus wil ontdekken. Parga is de meest toeristische stad van Epirus en daarom ook erg levendig. Wanneer je op zoek bent naar een wat rustigere havenstad, kun je het beste naar Sivota. Als het erg helder weer is, kun je vanaf deze stad zelfs een aantal Griekse eilanden zien. Het is ook zeker een aanrader om de hoofdstad van Epirus, Ioannina, te bezoeken. De stad ligt aan een meertje, wat direct een vakantiegevoel met zich meebrengt. Het is een levendige stad en erg gemoderniseerd, maar ondanks de modernisering heeft de stad nog steeds de charme van vroeger behouden. Het is daarom ook goed mogelijk om cultuur te snuiven in deze stad. Ook ligt de diepste kloof ter wereld, de Vikoskloof in deze regio.

Het meest noordelijke departement is Threspotia. In het noorden grenst dit gebied ook aan Albani??. Het gebied heeft een mediterraans klimaat en is daarom zeer geschikt voor een zonvakantie. Wanneer je meer naar het midden van het gebied reist zul je veel heuvelachtige gebieden tegenkomen met vaak mooie valleien tussen de gebergten door.

Preveza ligt onder Threspotia en Ioannina. Deze stad is in de geschiedenis bezet geweest door veel verschillende volkeren, waardoor er veel historie te bewonderen is in deze stad. Arta is het meest zuidoostelijk gelegen departement. Het gebied staat vooral bekend om haar schitterende bergen en valleien. De grond is hier ook erg vruchtbaar, waardoor natuurliefhebbers graag in dit gebied komen.