Beleef Griekenland

Eilandhoppen in Griekenland

Eilandhoppen in Griekenland 3.00/5 (60.00%) 2 votes

De leukste manier om Griekenland te verkennen is met eilandhoppen.  Op deze manier ontdek je de typische Griekse eilanden. Het leuke is dat je heel makkelijk van de ene wereld in de andere wereld vaart omdat de eilanden erg van elkaar verschillen. Zo zal je van de ene in de andere verbazing vallen. Je kan verschillende reizen boeken bij reisorganisaties die de mogelijkheid geven tot eilandhoppen. Zo vaar je met de boot van het ene naar het andere eiland en kan je genietend op het dak van de boot afscheid nemen van het ene eiland terwijl je alweer nieuwsgierig uit kan kijken naar het andere eiland dat je gaat bezoeken.

De Griekse eilandengroep Cycladen zijn erg populair om eiland te hoppen. Het zijn kleine bewoonde en onbewoonde vulkanische eilanden midden in de azuurblauwe zee. De afstanden tussen de eilanden zijn maar klein maar ieder eiland heeft zijn eigen specifieke karakter. Zo staat Santorini bekend als een prachtig, romantisch eiland met vele mooie witte huisjes met blauwe gevels. Het is het bekendste eiland van de Cycladen en er zijn warmwaterbronnen en archeologische opgravingen op het eiland wat Griekenland op zijn mooist laat zien. Mykonos is daarnaast juist een bruisend en hip eiland terwijl Naxos vooral bekend is om het groen op het vruchtbare eiland en de mooie stranden. Ook op Mykonos zie je de mooie witte huisjes met blauwe koepeldaken. Daarnaast heeft het eiland prachtige stranden met een azuurblauwe zee. Ook Naxos heeft mooie stranden, maar ook schilderachtige dorpjes, mooie bergen en rotsen in de zee. Paros is juist weer een mooi authentiek schilderachtige eilandje. Hier vind je vele pittoreske dorpjes naast de leuke baaitjes en mooie zandstranden met rotsen. Paros is bekend om het marmer en de hoge kwaliteit van de rode en witte wijn.

Je zult op ieder eilanden een paar dagen verblijven waarna je weer met een boot richting het volgende eiland trekt. Op deze manier kan je ultiem genieten en veel zien van de Griekse eilanden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>