Eilanden

Eilandhoppen in Griekenland

Beoordeel deze pagina

Wanneer je van plan bent om naar Griekenland op vakantie te gaan, wil je het liefst zoveel mogelijk zien van wat dit land te bieden heeft. De beste manier om dit te doen, is door te gaan eilandhoppen. Griekenland kent wel zesduizend eilanden, genoeg om uit te kiezen dus. De meest bezochte eilanden zijn Kreta, Zakynthos en Santorini. Je kunt zelf de perfecte balans samenstellen tussen drukke, toeristische eilanden en rustigere eilanden met veel natuur.

Peloponnesos
Dit is een wat minder bekend eiland, die je zeker eens zou moeten bezoeken wanneer je op zoek bent naar wat meer rust. Dit eilandje ligt in het meest zuidelijke puntje van Griekenland. Je zult hier vooral locals tegenkomen, het zijn namelijk voornamelijk Grieken die hier hun vakantie vieren. Echte visliefhebbers kunnen hier hun geluk niet op, het eiland staat namelijk onder andere bekend om haar goed visrestaurants.

Santorini
Dit is een bekend Grieks eiland welke jaarlijks vele toeristen trekt. Het staat vooral bekend om haar prachtige uitzicht en de beeldige Griekse architectuur die er te vinden is. Het is een perfect eiland om ’s avonds lekker te gaan stappen of wat cocktails te gaan drinken in een plaatselijke bar. Het is een relatief klein eiland, het is dus makkelijk om het zelf, bijvoorbeeld per quad, te verkennen.

Zakynthos
Een volgend eiland welke geliefd is onder veel toeristen, is Zakynthos. Dit eiland ziet eruit als een heus paradijs. Het prachtige strand, omringt met mooie palmen en liggend aan een helderblauwe zee, leent zich perfect om even helemaal tot rust te komen. Vooral de blauwe grotten zijn een echte toeristentrekker. Een leuk weetje is dat dit eiland vroeger onderdeel was van Italië, het was namelijk in het bezit van Venetië.

Ikara
Een laatste eiland waar we het over gaan hebben, is Ikara. Dit eiland is vooral in trek bij de avonturiers onder ons. Omdat de routes nog redelijk oud zijn, en er geen verbindingen zijn met de andere eilanden, zal je hier weinig toeristen tegenkomen. Ideaal dus wanneer je op zoek bent naar wat rust. Omdat het een klein eiland is, is het heerlijk om het te verkennen per scooter. Blijkbaar doet het eiland ook nog wat goeds voor je, want het kent de meeste negentigjarigen ter wereld!

architecture-australia-australian-2265880

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*