Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

De diverse stranden van Kefalonia

4/5 - (2 stemmen)

Kefalonia is een eiland gelegen in de Ionische zee, aan de westkant van Griekenland. Het is een minder bekend eiland, maar het benoemen zeker waard. Het eiland is heel groen en bezit de meest prachtige stranden, deze zijn te bereiken door de hoge wegen door Azuurblauw water tussen de groene bergen de bergen. Wat dit eiland zo bijzonder maakt is dat er nog echt Griekse tradities zijn. Zo zijn er tal van schapen en geitenherders, die met hun geiten over het eiland heen gaan. Dit is alleen minder als u de weg wilt gebruiken, maar u bent op vakantie en u heeft alle tijd.

De stranden van Kefalonia zijn divers en soms afgelegen, u zou zelfs kunnen meemaken dat u een priv?? strand heeft. Een strand om zeker te bezoeken is Myrthos beach, dit stand wordt gezien als het mooiste strand van Kefalonia. Als U aan komt bij dit strand, gaat het zigzaggend naar beneden en waant u zich in een soort paradijs. Het strand is wit en het water is er heel helder waar het echte blauw naar voren komt. Het strand is een mix van kiezels en zand wat veel voorkomt op Kefalonia.

Een ander bijzonder strand is het stand van Xi, het zand van dit strand is bruin rood en vol met mineralen. Xi beach is gelegen op het zuidelijkste puntje van het schiereiland Paliki. Het zand is tevens goed voor de huid, dus voel u vrij zich in te smeren met zand.
Petani beach is een strand dat ook is gelegen op het schiereiland Paliki, dit strand is qua aanzicht te vergelijken met Myrthos beach, maar dat maakt het er niet minder mooi op. Verder zijn er nog een aantal andere strandjes, een voorbeeld van een dergelijk strand is Emblisi beach. Emblisi beach gelegen in het noorden van Kefalonia is een kiezelstrand, maar u kunt er voor zorgen om de rotsplaatsen te gaan liggen dit zijn gladde rotsen waar u op kunt liggen. Dit is het leuke aan Kefalonia het is heel divers en daarom voor de vakantieganger die iets wilt beleven zeker een aanrader.