Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bezoek het prachtige Navagio

4.6/5 - (5 stemmen)

Navagio, de meeste mensen kennen het als Zakynthos. Dit eiland hoort bij de eilanden groep van de Ionische eilanden, een eilandengroep die zich bevindt tussen Griekeland en Itali??. Zakynthos kent de stad Zakyhtos stad als hoofdstad. Het is een goede keuze om hier op vakantie te gaan, met de oppervlakte van 410 vierkante meter is er genoeg te beleven.
Dit eiland wordt ook wel Zante genoemd, de bloem van het Oosten, deze naam is aan het eiland gegeven door de Venetianen en Romeinen. Er waait altijd een fijne wind naar het Oosten die de warmte op het eiland draagbaar maakt.

Activiteiten

Dit eiland is een perfecte vakantie bestemming omdat er veel verschillende dingen te doen zijn. Dit eiland kent veel dorpjes waar mooie kloosters te vinden zijn. Het is mogelijk om een tour te doen waardoor je de mooiste dingen allemaal kunt zien. Het is natuurlijk ook leuk om lekker rond te slenteren door de stad en zelf allemaal mooie dingen te bekijken. Dit kun je ook doen op de fiets, er zijn veel plekken waar je een fiets kunt huren.

Een reuzenschildpad Reuzenschildpadden

Wanneer je een bezoekje brengt aan de zuidkust is de kans groot dat je reuzenschildpadden kunt spotten. Maar raak deze niet aan en jaag ze niet weg, deze schildpadden worden namelijk bedreigd door de mens. Nu het over water gaat kunnen we de Griekse stranden niet vergeten, op Zakynthos heb je veel prachtige stranden. Een van de bekende stranden is shipwreck beach, dit kiezelstrand omringt door de mooie kalksteenkliffen is voor veel mensen een rede een vliegticket naar Zakynthos te boeken. Dit in combinatie?? met het witte strand en het helderblauwe water maakt het een perfect plaatje. Het schip wat daar jaren geleden strandde maakt het plaatje alleen maar nog bijzonderder en mooier. Het strand is alleen bereikbaar met de boot wat betekend dat je ook nog een mooie boottocht hebt onderweg hiernaar toe!