Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Besparen in Griekenland

4.2/5 - (5 stemmen)

Een vakantie naar Griekenland kan altijd beter, makkelijker en goedkoper. Ter plaatse wil je natuurlijk zoveel mogelijk uit je tijd en geld halen- Daarom is het ook handig om op sommige vlakken te besparen. Des te meer geld hou je over voor leukere dingen! Meer geld geeft meer vrijheid, en des te meer je kunt ontspannen van het land en haar inwoners zelf. Aan de Griekse gastvrijheid, bijvoorbeeld.

Man die met een open portemonnee geld pakt  De Grieken hebben er zelfs een woord voor in hun eigen taal. ???Xenos???. Het leuke aan dit woord is dat het iets zegt over de Grieken. Het woord betekent namelijk zowel vreemdeling als gast. En dan niet het een of het ander, maar beide tegelijk. Een vreemdeling is in hun ogen automatisch een gast. En ze vinden overal een oplossing voor. Is een restaurant vol? Geen zorgen. Er worden gewoon een paar tafels en stoelen van achteren vandaan gehaald. Op sommige plaatsen zullen de tafels verspreiden tot in de straat of in het zand??? Tot ze dreigen te verdwijnen achter de horizon. Reserveringen voor restaurants worden daarom in Griekenland nauwelijks serieus genomen.
Grieken hebben sowieso een gezonde minachting voor regels. Ze zijn allemaal vrije geesten met een voorliefde voor een simpel, zorgeloos bestaan. En ze zijn trots op zichzelf, wat ze hebben en ze houden van hun land. Als je op bezoek komt bij iemand met een eigen tuintje, zul je waarschijnlijk niet weg gaan voordat je hun vijgen of olijven hebt geproefd. Grieken zijn trots op wat ze kunnen en tevreden met wat ze hebben. Hun motto is ???geen probleem!???
Daar kan Nederland nog wat van leren!
Want er is een gigantisch verschil tussen ons Nederlanders en de Grieken. En dat is gierigheid. Nederlanders sparen het liefst zoveel mogelijk op en geven zo weinig mogelijk uit. Ook zijn wij in vergelijking met andere landen als inwoners erg koel en individueel. Daarom is een vakantie naar Griekenland ook zo???n leuke ervaring. Want als Grieken ergens bekend om staat, is het wel om hun gastvrijheid en hun onverantwoordelijkheid met geld??? Dus hier zijn tips om te besparen in Griekenland!

Reizen naar Griekenland

1.Goedkope vluchten naar Griekenland


Profiteer van vroegboek-kortingen, vakantieveilingen, tweedehandssites, zomerkortingen en last-minute discounts. Hoe vroeger je begint met boeken, des te meer geld je uit kunt besparen. Ga ook niet op de eerste de beste aanbieding af: Kom erachter wat goede deals zijn, laat je niet foppen. Gebruik je gezonde verstand en vergelijk de prijzen. Het mag dan wel iets langer duren voordat het allemaal geregeld is, maar naderhand zullen de extra overgehouden honderdjes het dubbel en dwars waard zijn!

2. Reizen per veerboot plaats van vliegen


Als je meer tijd dan geld tot je beschikking hebt op een vakantie naar Griekenland, kun je beter gaan varen dan vliegen. Want de nachtboot van Piraeus naar Heraklion (Kreta) is ontzettend handig en bespaart jouw al een nacht in een hotelkamer.
De draagvleugelboot van Kreta naar Santorini is ook een goede deal, en het bespaart tijd en geld als je daarheen gaat. En het is misschien ook wel een leuke manier om de laatste mentale voorbereidingen te treffen voordat je echt van de vakantie gaat genieten. Midden in de nacht als het donker is even naar buiten kijken, diep zuchten, kijken naar de silhouetten van voorbijgaande eilandjes en rotsen??? En verkneukelen om het feit hoeveel m????r leuke dingen je kunt doen met al het geld dat je zou besparen in Griekenland.

3.Auto huren voordat je aankomt in Griekenland.


Natuurlijk moet je een beetje kunnen rondrijden op vakantie. Het dagelijks gebruik van een taxi is nooit goedkoper dan een auto huren. Maar als je van tevoren met een autoverhuurbedrijf een prijs afspreekt krijg je vaak een auto voor veel minder geld dan dat het je ter plaatse zou kosten. Vaak bespaart het je 30-50% van de totaalprijs! Dat is 30-50% aan geld dat je kunt besparen en uitgeven aan iets veel leukers dan een auto. Maar onthoud- Toeristen zijn gemakkelijk te foppen, jij dus ook. Als je toch met de taxi moet, hou dan je eigen navigatie er ook bij, bijvoorbeeld op je Smartphone. Zo kom je erachter of er expres omwegen gemaakt worden. (Waar je dan ook weer voor moet betalen.)

Griekenland in het laagseizoen

4. Griekenland in april en mei


Er is geen twijfel mogelijk: de tijd van het jaar kan een gigantische invloed hebben op de prijs van jouw reis naar Griekenland. Het kiezen van de juiste maand kan zo een derde of meer schelen. Sterker nog: Voor de meeste mensen die op een andere tijdstip dan de meeste op vakantie naar Griekenland gaan, neemt de kwaliteit van de vakantie alleen maar toe. Sommigen houden niet van een overvol zwembad in het hotel, lange rijen voor toeristische attracties, propvolle stranden en volgeboekte restaurants. In bijvoorbeeld april, mei is het veel rustiger. Nog een voordeel hieraan is dat het weer nog steeds lekker warm is in deze maanden, en het water lekker koel. Dat is dus een veel rustigere vakantie- en nog goedkoper ook.

5. Griekenland in september


Griekenland in september is ook een uitstekende keuze om goedkoper op vakantie te gaan. Het weer is geweldig, de prijzen zullen gestaag weer dalen, en de drukte neemt af. Ook heeft de Ege??sche zee een zomer vol zon gehad om zijn water te verwarmen. Hierdoor zijn de zwemtemperaturen geweldig. De wind begint ook weer lekker te waaien. Dit betekent ideaal weer voor strand en zee.??8 september is tevens ???Genisis tis Panagias???, de verjaardag van de Maagd Maria. Letterlijk elke kerk in Griekenland zal de dag herdenken.
De Panagia zal een bijzonder pittoresk feest zijn, en voor iedereen toegankelijk zijn. Vang in september een glimp op van die legendarische Griekse feesten en vier het lekker mee met iedereen

6 . Griekenland in oktober


Griekenland heeft heerlijk warme temperaturen in de herfst. En ook in de herfst zijn de meeste vakantieaanbiedingen in Nederland lekker goedkoop. Daarom is Griekenland ook erg geschikt als vakantiebestemming in oktober. Steeds meer mensen gaan met oktober op vakantie en dit is een goede keuze voor de portemonnee.

Besparen in Griekse toeristische attracties

7. (Combo) tickets Athene


Deze ticket geeft jou toegang tot de Akropolis, het Partheneon, de Romeinse Agora, en de tempel van Zeus. Het is goed voor meerdere dagen en het bespaart minstens een derde van de standaart ticketprijzen. En dat voor maar 12 euro!??Maar wees voorzichtig, het resterende deel van jouw ticket is snel verloren. Als je van plan bent rond te rijden en ook andere bezienswaardigheden te bezoeken, kun je ook vragen naar een Combo-ticket. Meestal hebben aanbieders ze wel, maar worden ze niet automatisch aangeboden.
Met zo???n ticket kun je dus naar een paar van de beste attracties van Griekenland, voor weinig!

8. Plan een reis rond de Gratis Museum Dagen


Het is moeiijk nog goedkoper te gaan dan gratis- Griekenland heeft een flink aantal dagen dat je kunt rekenen op gratis toegang. Op deze dagen kan het misschien wel een beetje drukker zijn dan alles, maar op deze manier houd je wel erg veel over.
En het is misschien wel gezellig te praten met mensen die het eiland al gewend zijn en je meer tips zou kunnen geven hoe je handig zult besparen in Griekenland.

Griekenland is een gek land met vreemde, maar lieve mensen. En het is er ook mooi, ontspannend, onderhoudend en verslavend. Grote kans dat na jouw eerste bezoek al snel zult verlangen naar dat heerlijke weer, het blauwe water en geweldige gerechten.??Daarom is dat besparen in Griekenland ook zo handig! Ga er dus lekker zelf heen en vorm een hechte band met Griekenland- en kom elk jaar weer lekker terug. Onthoud: Griekenland is verslavend en je wilt snel terugkeren. Je bent ervoor gewaarschuwd.